1. Möten

Föreningen ordnar två medlemsmöten per år. På våren kallas medlemmarna till årsmötet där man väljer styrelsemedlemmar och andra funktionärer, godkänner budgeten och fastställer medlems avgiften. Mötet på hösten är ett medlemsmöte där man informerar om den pågående verksamheten.


2. Utställningar

Föreningen äger en vandringsutställning bestående av 30 ”Rullgardiner” med bilder från Göteborgs varven. Utställningen visas på biliotek och museer.


3. Visning av bildspel

Föreningen förfogar över ett antal bildspel om Göteborgsvarven. Bildspelen visas för föreningar, museer och företag. Visningarna är mycket uppskattade.


4. Arkiv och arkivering

Föreningen har ett omfattande arkiv med foton, litteratur, dokument, etc. allt sorteras och registreras. Fotografierna scannas och bränns på DVD. Landsarkivet får alltid ett exemplar.


5. Dokumentering

Ett stort antal varvsanställda har lämnat in berättelser om sina öden och äventyr på varven och vi  inom styrelsen åker ut till personer, som har anknytning till varven och interjuvar dem eller gör dokumentärfilmer. Allt material redigeras till böcker och alla filmer redigeras och bränns i DVD format.


Vädjan

En vädjan till medlemmarna. För att hålla igång verksamheten behöver vi er hjälp. Har du lust och tid så kom och hjälp till med verksamheten.

Tag kontakt med oss.


Styrelsen

031 - 51 02 07

varvshistoriskagbg@telia.com

Anders Carlssons gata 11

417 55

Göteborg 

Organisations nr: 857209 - 4905

Postgiro: 19781 - 4